Monstret levererar än en gång !!!!

Rent statistiskt ska det inte vara möjligt, två öringar över 5 kg på en vecka. Denna tog jag på lite lättare grejer, fiskade med mitt modifierade rompa tompa klass sex men med samma fluga som förra fisken.
Detta var en hanne som var 72 lång och såg faktiskt ut som en Gös i första anblick. Den högg strax före tolv på kvällen, dimman låg tät över ån och det var som vanligt halt som bara den på stenarna, så i fortsättningen ska jag bara fiska på torsdagar mellan halv tolv och tolv.
Jag fick lite påbackning efter det senaste inlägget, jag glömde nämna att min syster och två av hennes kompisar (Sofie och Anna-Sara) var och provade flytringsfiske i området. De började med lite fiskevårdande åtgärder genom att ta upp ett gäng gäddor i Åbergstjärn och efter det åkte de till Hammaravan och även där började de med att plocka lite Gädda eller det var väl egentligen bara en av min systers vänner som pysslade med gäddan, inga namn nämnda.
Min syster avslutade dagen med att ta en Harr på mellan 40 och 45 cm ifrån ring och på en Teal n Red som fiskades torrt.
Vädret har varit riktigt bra de sista dagarna och det märks att hösten är på intågande för det är mycket friskare i luften nu, vilket jag tycker är bra. Vattenflödet har legat på 16.6 i ca en vecka men idag sänkte dom till 12 kubik och det var åt fel håll om ni frågar mig.
Nästa vecka kommer en hop med gymnasister från Forshaga och de ska som vanligt ha lite blandade aktiviteter här och på fjället. Apropå fjäll, årets ripinventering är gjord och det verkar finnas lite fågel trots allt. Få men stora kullar i södra delen av Jämtland och ett medelår i norra delarna.

Skitfiske på er alla
Robban

En flytring får plats på taket, men om man har två då......


... har man den andra i baksätet, här snackar vi krockkudde.


Öringhanne 72 cm 5.2 kg, lite halvrisig bild men med tanke på bäckmörker och dimma så får det funka.



Bertil 3, Ivar 22, BINGO !!!!

Jag och Christopher gjorde en sväng ner till sölvbacka igår kväll, kvällen började bra med en öring på ca 7 hg och slutade ännu bättre. En öringhona på 76 cm fattade tycke för min fluga och jag fick ett kusligt adrenalinpåslag kan jag säga. Drillningen tog 25 minuter men det tog 45 minuter att återsätta fisken. Vi försökte att väga fisken i håven men det gick inge bra, vågen gick i botten så fisken bör väga någonstans mellan 4.5 och 5.5 kilo för vågen gick bara till 4 kilo. Stjärtspolen var 20 centimeter hög men som tur var så var hon rätt beskedlig att ha och göra med, annars hade det nog gått åt h.....e.
Stefan den gamle göken var ute på sjön igår och fiskade Gädda och han fick en Gädda på 7 kg, så när han kom in i morse och med glatt humör berättade att han hade fått en fin Gädda så tappade han så att säga farten när han fick reda på hur det hade gått för mig och Christopher.
Annars så är vattenflödet lysande, 16.6 kubik men det kan eventuellt höjas snart för sjön är väldigt hög för tillfället.
Det har regnat rätt mycket här sista dagarna och det har även varit med inslag av åska men det är rätt skönt för det är riktigt klissigt i luften nu med rötmånad och allt.
Det har kommit upp lite finare öring ur Rotsjöarna också, en på ca 2 kilo och en hel del mellan 5 och 7 hg. Fisket i Storån var förra veckan riktigt bra med en harr på 50 cm som topp, och de hade vadat ut efter Storån så de stod ute i Storsjön, för vid Storån kan man ju vada hemskt lång ut i sjön om man håller östkanten.
Nu laddar jag för ripjakten som börjar den 25 augusti, det var ju två år sedan man fick ränna på fjället efter ripa så de ska bli riktigt skoj om det nu finns någon ripa.
Detta var allt från mig för denna gången.
Skitfiske och adjö
/Robban



En Harr Sussi fångade och fotade.




Peter med en öring på 55 cm ifrån sölvbacka




Anns öring ifrån Mellersta Rotsjön, 61 cm




Robbans öring 76 cm, återsatt

BINGO !!!

Nu tänkte jag chokera och skriva ett inlägg innan det börjar rulla in mindre påhopp i gästboken.
Idag har det varit riktigt fint väder bortsett från 20 minuter då det spöregnade, vattenflödet är kanon 16.6 kubik.
Och det roligaste är att det har tagits en öring på 4,5 kilo i sölvbacka, det är iallafall den informationen vi har fått. Men tidsnog så brukar det komma fram lite mera, foton och så. Sen gick det rykten om att det hade tagits en öring på 3 men när vi grävde djupare så blev det en öring på 55 cm.
Det börjar även bubbla i Storån, det har varit en hel del stor fisk i rörelse och igår togs det en harr på kilot där. Vattentempen i sölvbacka var i förra veckan 15 grader vilket är bra. Trots regnet förra veckan har vattnet i sölvbacka legat på väldigt bra nivåer, de började att höja vattnet förra måndagen och höjde cirkus 1.5 kubik per dag hela veckan och nu som sagt ligger det på 16.6.
I tisdags kom Ragnar P med bihang hit, tredje gången på en månad. Så ska det se ut, dåligt fiske på andra ställen men inte i Storsjö. Peter och Sussie kom också hit förra vecka p.g.a dåligt fiske så vad säger man, Storsjö rocks.
Och ni som hade tänkt komma hit och fiska här kommer ett tips från coachen, lämna femman hemma ta med er sjuan eller åttan istället, plocka med er pannlampan och börja inte och fiska före klockan 10 på kvällen. Det här är alltså receptet på stor öring och förresten jag höll på att glömma det viktigaste, lämna harörenymferna hemma och ta med er stora svarta streamers med längder runt 7-10 centimeter på vingen. Och ni som spinnfiskar gäller stora svarta tobys och flytande wobblers som man kan arbeta med i strömmen.
Skitfiske på er allihopa
/Robban

RSS 2.0