Midsommar och regn, låter det otippat.

Efter två dagar med riktigt fint väder är då regnet tillbaka igen, man kan ju undra vad det blir av sommaren.
Fiskeläget för dagen är 11 grader i luften 32 kubik i strömmarna, rätt högt vatten i de mindre vattendragen som Rövran och Skärkan. Tror att vattnet i de mindre åarna kommer att stiga lite de närmaste dagarna eftersom att det gick åska efter fjällkanterna igår.
Provade Rövran igår utan resultat, fick däremot prova mina nya vadarskor utan filtsulor. Dom var hala, mycket hala. Men klarade mig från att bli blöt trots att jag stöp i strömmen en sväng.
Det har kommit hit en praktikant från Forshaga som heter Micke, han och jag var ute och satt upp skyltar och postlådor på området igår. Sportfiskarna ska ha ett fångstrapporteringsprojekt här i juli därav uppsättningen av postlådor.
I förra veckan var det många som hade ett riktigt bra öringsfiske i strömmarna med en topp på 2.2 kg, trots att vattnet gick upp och ner i flera dagar. 23 kubik ena dagen och 148 kubik någon dag senare, och ännu någon dag senare 27 kubik.
Nu börjar det fyllas på i stugorna, så på söndag är det helt fullbelagt på campen. Jag och Micke hade första flugfiskekursen för säsongen i onsdags, tre barn och två vuxna som vi lärde flugfiskets alla sidor.
Idag har Bosse dammsugit annexet och han blev alldeles svettig, roligt att se honom arbeta någongång också.

Glad midsommar och skitfiske på er

Jag och Micke var ute på sjön och körde in en av de nya båtmotorerna.
Jag och Micke var ute på sjön och körde in en av de nya båtmotorerna.



Storån 19/6, ser ut som i våras.



Den här ån ligger på Storsjö FVOF, men vad är det för å ?

RSS 2.0