den riktiga "Jakten på storröding" 19/3

Nu har livet på campen lugnat ner sig efter några hekiska veckor, och då Timrå har åkt på semster strejkar bosse och stannar hemma idag. Så det blir kocken Micke och Härnösandshulken som får hålla båten flytande idag. Vädret har varit växlande sista dagarna med allt från solsken och takdropp till snöstorm och "svag" orkan=). 
  Skoterföret uppe på fjället ska nu vara riktigt bra enligt många rapporter, medans föret i skogslandet är lite lösare och risken att köra fast är mer överhängande(efter egna erfarenheter). Över lag kan man säga att solen och vinden har packat ihop snötäcket en aning, men mer önskas om man ska våga sig ut på sjöarna med skoter.

I förrgår var jag ute och pimplade för första gången på två år, och visst lyckades jag dra upp några små rödingar. Initiativtagarna och storfiskarna var Robban&Staffan från Oviken. På vägen fram till Rörtjärn visade Robban upprepade gånger hur man ska agera för att få loss skotern när man kört fast, samt hur man rätar ut en krökt isborr. 
  Den mer jordnära och vältränade Staffan skidade upp istället, och utan att dra ut på spänningen avslöjar jag direkt att Staffan vann tävlingen (han som skulle agera domare).






Så här ser storfiskaren och naturfantomen ut!






Enkel Catch&Relese när det är fullt med vatten runt hålet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------->


Nysnö 10/3

Nu i veckan hade vi besök av Svenstaviksgänget, ett sällskap som besökt storsjö under många år. Det blev några trevliga kvällar i baren då även många från Storsjö kom för att hälsa på gänget från Svenstavik. Vädret höll sig stabilt fram till söndag natt, då det började snöa och sikten blev väldigt begränsad, totalt kom det ca 10 cm nysnö. 
 Nu i veckan har vi besök av några fiskare som tillbringar dagarna på rotsjöarna, då främst på Mellersta Rotsjön och hittills har de fångat 5-10 rödingar mellan 1-1,6 kg. 
 
ma råkes 

Sportlov 5/3

Nu är vi inne på sista sportlovsveckan i Storsjö, med skoteråkare, skidåkare och några isfiskare. Alla har varit helnöjda med väder och vind, om något har vi haft för mycket snö på vissa platser och sjöar. Temperaturen har varit mildare än tidigare veckor och igår hade vi plusgrader större delen av dagen. Vädret just nu är ett par minusgrader, molnigt och enstaka snöflingor i luften. Igår onsdag fick två fiskare i från campen 6 rödingar i rotsjöarna, största på 0,8 kg.
 Stefan på campen säger att harrfisket i storsjön börjar komma igång nu, han var ute i måndags och drog 8 harrar, den största var en romstinn hona kring kilossträcket.

 Själv har jag varit ledig några dagar och passat på att utforska området vintertid, man känner inte igen sig på Storsjön nu när vattennivåen sjunkit undan 3-4 meter (vanligt under vintern). 

Jag slänger även upp lite vinterbilder från sölvbacka strömmar för alla er fiskare som väntar på varmare tider:)

 


Emil ute på långsmala äventyr (blev så inspirerad av vasaloppsåkarna )




10,7 m3/s uppe vid dammen. nästa gång jag åker hem tar jag med spöna upp igen=)




Här ser vi rännan i storsjön precis uppströms dammen, med Storådörren och snöklädda fjäll i bakgrunden.




Selet i Björnhån.




Nacken vid Pegeln, man blir sugen att dra på sig neoprenarna och plumsa ut;-)

Nu ska jag hänga tvätt och käka mat.

skotta lagom!


ps, jag och stefan har skottat fram hela uteserveringen nu (utan bosses hjälp)

RSS 2.0