den riktiga "Jakten på storröding" 19/3

Nu har livet på campen lugnat ner sig efter några hekiska veckor, och då Timrå har åkt på semster strejkar bosse och stannar hemma idag. Så det blir kocken Micke och Härnösandshulken som får hålla båten flytande idag. Vädret har varit växlande sista dagarna med allt från solsken och takdropp till snöstorm och "svag" orkan=). 
  Skoterföret uppe på fjället ska nu vara riktigt bra enligt många rapporter, medans föret i skogslandet är lite lösare och risken att köra fast är mer överhängande(efter egna erfarenheter). Över lag kan man säga att solen och vinden har packat ihop snötäcket en aning, men mer önskas om man ska våga sig ut på sjöarna med skoter.

I förrgår var jag ute och pimplade för första gången på två år, och visst lyckades jag dra upp några små rödingar. Initiativtagarna och storfiskarna var Robban&Staffan från Oviken. På vägen fram till Rörtjärn visade Robban upprepade gånger hur man ska agera för att få loss skotern när man kört fast, samt hur man rätar ut en krökt isborr. 
  Den mer jordnära och vältränade Staffan skidade upp istället, och utan att dra ut på spänningen avslöjar jag direkt att Staffan vann tävlingen (han som skulle agera domare).






Så här ser storfiskaren och naturfantomen ut!






Enkel Catch&Relese när det är fullt med vatten runt hålet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------->


Kommentarer
Postat av: Anonym

ser härligt ut

2009-03-19 @ 18:51:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0