Det är nära nu !!!

Det blev som ifjol med det sista inlägget, det tar lite tid så här på hösten. Nu när sommardäcken är utbytta till vintermodellen och långkalsipperna är framplockade så brukar det innebära att vintern är nära och så är det även i år. Det är skridskois ifrån änden på Getnäset och bort till campen, tydligen ett blixtrande före. Ni med facebook kan gå in på gruppen som heter storsjö och kolla på skridskobilder.
Fjällen börjar att bli vita och det drar sig så smått längre och längre ned på låglandet, fjällsjöarna har frusit och bör snart vara fungerande för isfiske. Skulle även tro att isarna på låglandet kommer att vara fina när rödingpremiären den 15 november är, och i år måste jag försöka att få mig iväg. Det är egentligen nu man skulle vilja prova när isarna är ren från snö, men visst det kan de vara sen också.
Men jag tänkte berätta lite om hur harrfisket var på slutet, det måste varit kanonbra. Vi hade ett gäng ifrån Täby , ja det vanliga gänget. De hade lite oflax med vattnet som höjdes hela tiden de var här, men vad gör det om man vet hur en fluglina skall sträckas. Tommy fick ca 45 stycken där 6 var över 40 cm och Guy fick en på 46 cm som vägde 740gram, sen kom det upp lite annat också men detta var det bästa. Peter och Ulrika var också upp en sväng på slutet, de var i Rövran och de hade också ett riktigt bra fiske. De hade fått mängder av Harr och även en och annan Öring. Harjägarna som bodde här på campen kunde rapportera att det var gott om Hare, mycket smått men det är ju lovande inför nästa säsong. Även Forshagaakedemiens jaktelever hade haft bra jakt, både på fjället och på låglandet.
Det var tänkt att jag skulle lägga ut lite bilder från höstens äventyr men bilderna är på campen och jag är hemma, kommer att lägga ut bilderna bara jag har varit ner till Storsjö.
Själv så sitter jag och väntar på att snön, ingen snö inget jobb. Men vad gör det, det är skönt med lite ledigt också.
Det här blir mitt sista inlägg eller nästsista blir det, fick chansen att jobba med biotopvård i små vattendrag nästa sommar. Och en sådan chans kan jag inte säga nej till, så nästa år blir det en annan tomte som kommer att författa inspirerande inlägg om fiskar och annat matnyttigt. Men vem vet det kanske blir nåt gästspel.
Så tack för mig för denna gång, vi syns vid strömmen.
Robban signing off.




RSS 2.0