Påsk 15/4

Det är under påsken som "det" händer. Under veckan/helgen har det kryllat av folk på campen, både tillresta gäster och hemvändare från byn. Vädret kan sammanfattas med ordet solsken.  Den årliga påskpimpeln har även genomförts, vi vet inte vem som vann, men vi får hoppas att det var den bästa.
 Annars så smälter snön som aldrig förr, och skoterleden över storsjön är nu bortplockad pga risk att gå igenom isen,
Tyvärr så blev skidtävlingen inställd pga för dåligt före. Nästa påsk innfaller en vecka tidigare så kanske blir den av då i alla fall.


25/4 har vi avslutning på campen med kockens schnitzel som avslutningsspecial. Alla bybor, gäster och förbifarnade är välkommen in på en brakmåltid med paltkoma som resultat:)


Foto: Robert Martinsson










Vårtecken 3/4

Nu börjar våren närma sig i härjedalen, fågelliv och snöfria vägar är säkra tecken. Samtidigt som det är snö och vatten kvar på isarna, så det verkar som man ska hålla sig på skoterspåret om man inte vill köra fast.

Nu i veckan har Swebuss från Norrtälje gästat campen, de var ett hungrigt gäng fiskare som gärna käkadar pytt i panna nästa år igen säger de. Förutom att äta var de ute och testade lyckan i Björnåbergstjärn och fick ett 10-tal rödingar, några fina harrar i Storsjön, och några öringar i Dalsjön.

Det är även en storsjöbo som har fått en 12 kilos gädda i storsjön. Enligt rykten ska det vara en kort och basgtant hona full av rom.

vädret är stabilt och varmt för stunden (om man kan skriva så?). Det är ofta och många plusgrader så nu packar snön ihop sig.
    Nästa vecka är påsken här med äggmålartävling, pimpeltävling och det årliga skidloppet mellan storsjö och ljungdalen.


el endo

RSS 2.0