Sjöarna runt omkring

Bilderna är tagna utav Louise och Erik och är från områdets mindre sjöar.

Dalsjön levererar

Erik med  5hgklas med harr på 7 hg 44 cm

Öring i sölvbacka

Louise med fin öring från sölvbacka på 1,4 kg fisken togs på toby efter tre kast. fisken fångades strax efter sex tiden den 21 aug.

Nya lekmöjligheter för Björnsjöns öringar

Nu har Bosse bestämt sig för att biotopvårda delar utav risåsbäcken som mynnar i björnsjön. Bäcken är inte speciellt stor men har förmodligen stor betydelse för den självreproduserande öringstammen i björnsjön. Bäcken är inte flottledsrensad, så brist på sten är det inte, istället får man jobba med att avlägsna skiffersten från bottnarna för att få fram det naturliga lekgruset som ligger undangömd under skiffret. Ett annat problem som ska åtgärdas är brist på ståndplatser under vintern och vid lågvatten under sommaren, därför får man jobba med att gräva djupfåror och skapa höljor samt bromsa upp vattnets framfart i dom grunda partierna

Regn och storöring i Augusti.

Trots mycket regn och sviktande vattenflöde i sälvbacka så lyckades Johan och hans kompis från Borlänge med ett par fina öringar. När dessa fiskar fågades så rann det 41 kubik i sölvbacka, nästan det dubbla från var det brukar vara vid den här årstiden. Även om högt vattenstånd kan vara ett problem, så står fisken fortfarande där, det gäller bara att lyckas lura dom och hitta nya platser som man kanske inte brukar fiska i när vattnet är lågt.
Efter senaste regnet så ligger sölbacka på 54 kubik, men om vädret håller sig stadigt i några dagar till så kommer vattnet att sjunka.
2,3kg 63cm sökvbacka44cm Johan. H1,1kg  muddler Johan. H

Aug största fiskar hitils

Röding 1,4 kg långedrag M.rotsjön Gunilla. Ö
öring 2,3 kg haspel sölvbacka Tobbe Ohlson
öring 1,1 kg fluga sölvbacka Johan Hedberg
Gädda våg som gick till 11 kg i botten Stefan Persson

.

Rövra falletErik i skärkånmyren sett från campenJorduggla på flatruet Rövra fallet

Nattfiske i Rövran

Igår blev det ett intensivt nattfiske i rövran med Rantala och dom två nya praktikanterna Erik Fernau och Louise Siljebro som läser forshagas yh utbildnig med inriktning på sportfiske turism. Det visade sig att lekfisk redan gått upp i ån. Öringen på bilden var en hona med en vikt på 1,4kg och var enbart 45cm lång. Fotografen är yh eleven Erik, som älskar att fotta och förhoppningsvis kommer han att ta fler bilder och kanske skriva ihop ett reportage om nattfiske efter öring tillsamans med Louise och mig.

RSS 2.0