som utlovat 31/7

nu har jag gjort två inlägg denna vecka, då behövs det inget nästa vecka:) eller hur jörgen?






3 kg
67 cm tagen på wobbler i Sölvbacka



Äntligen börjar vattenmassorna att försvinna! och..... 31/7

Nu har vattenmassorna börjat rinna undan, och med 28 m3/s i sölvbacka välkommnar vi höstöringen med bamsekramar. Nu i augusti ska öringarna påbörja sina lekvandringar upp i skärkan, rövran och sölvbacka.

Och för några timmar sedan när jag åkte ner till sölvbacka för att kolla fiskekort och tömma sopor så stötte jag på ett gäng fiskare, alla med fiskekort=) De fiskade vid första vindskyddet efter dammen och hade på förmiddagen tagit en öring på 67 cm/3kg på rapalawobbler. Jag fick själv se fisken och kan meddela att den var grann så in i "#¤/%, och när jag slutar jobba idag ska jag och några polare ner och nöta på:)

Förhoppningsvis kommer vi att få en bild på öringen så vi kan lägga ut den på bloggen.

I övrigt ser fångstrapporten ut som följande:

öring 1,4 kg sölvbacka
---!!---- 1,5 kg sölvbacka
----!!---- 1 kg 43 cm sölvbacka
----!!---- 49 cm oshån
----!!----- 1,7 kg sölvbacka
gädda 111 cm 11 kg storsjön
harr 45 cm dalsjön



49 cm öring från Oshån.
 

nu rullar vågen!


Sommarflom 25/7

 Under söndag och måndag regnade det mycket och konstant, och resultatet blev att alla vattendrag steg ordentligt.
Storån, Skärkan och Rövran fördubblade vattenföringen och det forsade på rejält. När alla biflöden till Storsjön stiger så ökar även Sölvbacka, från 25 till 81 m3/s. Vid de vattenmängderna forsar det på så mycket att det inte är lönt att fiska Sölvbacka. För tillfället flödar det 50 m3/s i sölvbacka, och förhoppningsvis går det ner till 30-35 inom några dagar.
 
Det blev istället fiske i skärkan och storån, och fisket har trots högvattnet gått bra. Skärkan uppströms dalsjön har varit otroligt bra på både harr och öring. En kille som fiskat här uppe i 12 år berättade igår att han aldrig haft så bra fiske som i år. I två dagar hade han otroligt fiske i hardänget (skärkan). Första kvällen tog han 5 harrar över 40 cm på 1,5 h, och dagen efter hade han liknande fiske med en topp på 43 och 45 cm harr, och några 6-7 hgs öringar. Allt på torrt!










slut för idag


Kärt barn har många namn 17/7

Vi kanske ska namnge öringarna som simmar i Björnsjön, som slåttansbörtningen i lögde osv.

Ett förslag är Björingen:)


Så här ser de ut iaf!


2,7 kg tagen på skeddrag.



2,7 kgs samt 1,4 kgs tagen på fluga 


efter 2 1/2 hs fiske kom gänget tillbaka för att väga öringarna på bilderna. Efter en snabb vägning åkte de ut och fiskade igen, och drog en till drömöring på 2,3 kg fångad på fluga.


Ett par skickliga harrfiskare var uppe och smög i Tandån tidigare i veckan, de fiskade ganska långt upp och rapporterade senare att de både fått och sett mycket harr. Det kan vara spännande sightfiske på harren som står mot den smågrusiga botten, karaktären långre upp blir mycket ytterkurvigssvängar med djupa kanter.

Rövran har visat upp sig från sin bästa sida under veckan  också:

8-13/7

Öring  52 cm streamerfluga
Harr 50 cm sreamerfluga
Öring 45 cm streamerfluga
Harr 51 cm puppa
Harr 53 cm puppa
Harr 57 cm 1,7 kg caddis(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


nu bråskar arbetsuppgifterna i köket.

fläsklägg på er!!

julifisket 11/7

Det är roligt att folk hajjar till när man missar ett inlägg eller två:) då vet man att folk hänger med.
Så håll till godo folk, nu börjar vi!!


För att beskriva veckans väder använder jag mig av ord som regn och vind. Solen har inte visat sig många gånger under veckan men nu (lördag) var den framme ett tag. Med allt regn som kommit under veckan har alla vattendrag stigit nån decimeter, och sölvbacka steg från 17,5 till 25 m3/s igen.

Den 4/7 togs det en 3 kgs öring på rapala i sölvbacka. Tyvärr har jag ingen bild att visa, ev om fångstmannen läser detta kan kan maila in den?:)

Övriga fångster är

Harr 44 cm Tandån fluga
Öring 1,55 kg Sölvbacka på torrfluga E-12a
Öring  1,35 kg Sölvbacka på torrfluga
Öring 51 cm Sölvbacka fluga



1,35 kgs öring från sölvbacka tagen på torrfluga. Riktigt fin fisk!!!


Vi avslutar bloggandet med att tacka praktikanterna Nicklas och Olle (från Forshagaakademin) för tre roliga veckor. Gör oss alla en tjänst och skippa björkriset till nästa gång ni bastar:)


Efter regn kommer knott 2/7



Nu har Bosse åkt på semester några dagar, så i hans frånvaro delar Robban, Emil, Stefan och praktikanerna Olle och Nicklas på bossens ansvar. Det är knappt, men hittills har vi klarat oss:)

Sölvbacka ligger på 23 kubik och borde fortsätta att sjunka undan pga bristen på regn, värmen har i dagarna varit på gränsen outhärdlig åtminstone i köket där tempen legat på 35 grader.  
 Vi hade ett oväder med regn och dunder som passerade över campen för några dagar sedan, efter regnet har det kläckt småsvadan (knott) i stora mängder, och fiskekoncentrationen har blivit lidande för fåran del, hoppas att gästerna är mer hårdhudade:-)
 Det som kläcker för tillfället är knott och mygg, och några nattsländor i olika strl. Danican är inne på slutspurten nu, och har nog kläckt färdigt för i år snart. Igår togs det en harr på 54 cm i storån, och en öring på 1,6 kg i skärkan uppströms dalsjön.

Ett gäng goa göteborgare som bott här i snart två veckor åker hem i morgon, de har tagit lite fin harr i sölvbacka och riktigt fin öring i björnsjön. Den största öringen vägde 1.7 kg!


Björnsjö öring 1,2 kg tagen på vulgatanymf



Björnsjö öring 1,7 kg tagen på nymf



kolla även in på http://www.fiskeaventyr.se där ni kan läsa om två gästers fiskeäventyr här i storsjö, fina bilder utlovas.

Slut för denna gång!

Emil & alltid välkommna gästskribenten Robert M

RSS 2.0