Ja vad säger man.........

Jag och Stefan harvade västra rotsjön i flera timmar med en röding på 7 hg som fångst, Hasse J harvar västra rotsjön ett par timmar med en röding på 3133 g som fångst. Nej jag är inte bitter, skämt åsido det är riktigt roligt när det kommer upp riktigt stor fisk.
Vädret var som jag skrev tidigare idag risigt fram till halv fem när det för en kort stund klarnar upp och blir lite varmare, det var vad som behövdes för att rödingen skulle hugga.
Det tråkiga är väl att det blev inget pb för Hasse, tänk en röding i den sizen och det är inte pb.
Rödingen var fullmatad med gammarus och fruktansvärt grov över ryggen.
Jag säger bara grattis Hasse, det här var bara första dagen. Nu kan du fiska avslappnat de andra dagarna för nu har du visat vart skåpet skall stå. Vi kommer att ha en lirare imorrn som är stirrig som få och undra vad tusan vi gjorde för fel på rotsjön.
Klart slut.


Klara, färdiga, GÅ. Nu kör vi.

Idag är det den 27 maj, mulet med duggregn och våldsamma 7 grader i luften. Igår kväll var jag och Stefan och fiskade i Västra rotsjön, där var vattentempen 9 grader och i luften var det 4 grader. Ja det är en bit kvar innan sommaren är här men fisket i sjöarna är väl egentligen bäst nu. Jag fick en liten röding på cirka 7 hg och Stefan tappade en. Det var rätt mycket harr som gick och plockade fjädermygg på ytan så det går nog att ta dom med fluga om man skulle vilja det.
Det är högt vattenflöde i Sölvbacka, igår var det 100 kubik. I Tisdags kom de första gästerna hit, fem stycken estländare som skyndade sig in hit och köpte vantar när de insåg att här är det ingen sommartemp. Idag kommer rödingkungen Hasse J hit och ska fiska Rotsjöarna i ett par dagar, det var därför jag och Stefan fiskade i västra igår. Ja ni får dra slutsatsen själv på den manövern.
I år låg isarna rätt länge, det var bra kvalite på många av isarna som gjorde att de höll längre. Jag provade Holmtjärn två gånger i vinter och fick röding båda gångerna, den sjön måste provas mer på sommaren.
Det finns riktigt stor fisk i den tjärnen men eftersom att den ligger där den ligger så fiskas den väldigt lite på sommaren. Var även på Rörtjärn en sväng på slutet, väldigt fin röding där också. Kan verkligen rekommendera dessa två sjöar med självreproducerande röding.
Annars så går förberedelserna här på campen sin gilla gång, vi har fått hit tre sprillans båtmotorer som Stefan ska börja köra in i helgen. Så nu går de gamla tvåtaktarna i graven vilket känns fantastiskt skönt.
Och Hasse är här som vanligt och styr upp verksamheten, han och Bosse är för tillfället ute i regnet och hämtar golfbanor. Och eftersom jag var tvungen att skriva i bloggen så kunde inte jag göra det :).
Lägger ut lite bilder från vintern och lite bilder på det höga vattenflödet från förra veckan.

Simma där ni bottnar.
Robban.


Holmtjärn, rätt mycket snö på isen.


Fin röding men skabbigt kort.


Fullt åkbar skoterled 18 maj


Rövran uppströms övre rövrasjön


Henan uppströms bron.



Henan nedströms bron.


Dammluckan i sölvbacka, uppströms bron.


Storån uppströms bron.

RSS 2.0