En liten harr från Ljungan

Jimmy Fredriksson med harr från Ljungan uppströms Storsjön. Fisken vägdes eller mättes aldrig utan fick gå tillbaka direkt efter kortet! Uppskattningsvis så vägde fisken runt 1,5 kg alltså en utav dom största harrarna som rapporterats i sommar. Bara att gratulera! Kul att en så pass fin avelsfisk får gå tillbaka och förhoppningsvis yngla av sig.

öring på 2.7 kg

Kristian Rantala med öring från Sölvbacka på 2,7 kg! Självklart fångades den på fluga.

Öring 3,6 kg!

The mink is back in town! En Öring hona på 3,6 kg och endast 66 cm. Fisken fångades av Robert Martinsson kl 04:30. Hittills årets största! Grattis!

Johanna Engström med öring från Storsjö på 44 cm


Nu är den äntligen här i mängder! Bibio pomonae


Öring 3,1 kg

 
Adam Johansson bevisar att det går att få fisk i Sölvbacka trotts det höga flödet. 
Öringen vägde hela 3,1 kg och var 64 cm lång! 
 
 

Djävulshålet (Rövran)

Foto: Nicklas Hedström
 
 

Tur till Storådörren

I måndags så fick jag för mig att gå upp på toppen av Nörder-Storådörrfjället (1527m) som är den högra toppen sett från bron som korsar Storån. 
Trippen var sammanlagt på ca 23 km och tog 11 timmar fram och tillbaka. Jag utgick i från Nordsätern vilket är en stigning på 786 m. Vägen upp till Nordsätern är inte den bästa, vilket innebär att man får krypköra långa sträckor, speciellt i mitt fall då jag körde en låg saab 95. 

Det går en stig fram till en renvaktarstuga som ligger ca 4 km från Nordsätern. När man lämnat stigen så övergår terrängen till myrmark blandat med hårt underlag och kortvuxet sly som är hyfsat lättgången fram till fjället där terrängen övergår till mera svårgången blockstensterräng. När jag väl var framme uppe på toppen så kan jag säga att det var värt mödan tack vare den otroligt vackra utsikten! Man såg både in i Norge samt långt bortom Åreskutan.

Jag kan rekommendera turen för er som vill vara ifred och komma ifrån dom kända vandringslederna och samtidigt inte vill gå på en upptrampad led. Man kan också gå upp på den södra toppen som påstås vara vackrare men också betydligt brantare! Man kan gå fram och tillbaka på betydligt kortare tid än 11 timmar men då hinner man samtidigt inte njuta av vyerna och fotografera dessvärre. Om jag gör denna tur igen så kommer jag förmodligen att tälta nere i passet så man slipper jäkta och gå upp tidigt för att sedan komma hem sent. 

//Nicklas Hedström
 
 
 

Hasse med öring på 48 cm från Rövran


Vackra bilder från Johan Hedberg

 

RSS 2.0