2 st kilos harrar på rocken!

Tänkte bara passa på att berätta att 2 st 1 kilos harrar har fångats i sölvbacka av Thomas jansson på Danika imitation (rocken). Tydligen ska det ha svärmat utav Danica i sölvbacka men fisken vakade ändå inte så mycket, det krävs inte bara att det kläcker tillräkligt mycket för att fisken ska gå igång, utan ibland behövs det även att kläckningen påpågår under en längre tid så att fisken ska hinna gå över till just den insekts dieten.
igår fångades äeven en öring på 47cm i storån.


Äntligen börjar torrflugefisket att sätta fart!



Äntligen har torrflugefisket efter harr kommit igång, här ovan är en liten harr från Tandån som tog på klinkhammer, jag såg mycket vak i både Tandån och i Västra Sätertjärn. Men tyvärr lyckates jag inte fånga en utav tjärnens storharrar, men vakade gjorde de iaf. Tempen i tandån ligger nu på 12 grader.

Dags att rapportera lite om dom största fiskarna som kommit upp de senaste veckorna.
 
Dalsjön: Harr ca 55-60cm, harr 51cm och 45cm Görgen Kam,
Storån: harr 47cm, harr 0,6 kg 2st.
Storsjö: öring 62cm våra vänner från Litauen.
Sölvbacka: öring 1,5 kg Terese Fredriksson.

Var gäller kläckningar så har man både sett råcken i de mindre sjörna och nu även ljungan. Men änu har ingen exploation av rocken inträffat. Gul forsslända och mindre grå sländor kläcker det däremot ganska mycket av. 

Insekterna börjar sakta men säkert kläcka

Än så länge har åsandslända, och gulforslända kläcka i Sölvbacka. Rocken har inte bara kläckts i Rotsjöarna utan även i Björnsjön. Men kläckningarna har inte riktigt kommit igång på alvar än men är som sagt på gång.

Kilos harr har redan fångats i Tandån samt några harrar strax under kilot i Storån. Den största öringen som vi hört talas om i Sölvbacka ligger på 1,2 kg.


En fin start på flugfiske kursen.

strax över 40 cm

Staffan var den lycklige fångstmannen med sin första flugfångade fisk.

Dagslände nymf



Dagslände nymf som väntar på bättre väder och sol för att kunna kläckas.

Snart är sommaren här!?

Gutedan

Här kan man se vattenståndet i Gutedan (Sölvbacka,Ljungan) som för 2 dagar sedan rann 167 kubik. Vilket syns på gräset till höger. Enligt gäster har den ström levande fiskens maginnehåll bestått till stor del utav av daggmask som spolats ned pga vattenståndet. Nu håller ljungans vattenstånd på att stabiliserat sig till det normala, och kommer förmodligen att vara fiskbart redan i morgon, som tidigare nästan varit ofiskad. Vädret har varit lite oroligt en tid men kommer förmodligen att bli mer stabilt och konstant efter midsommar när varm och kall luft "blandats klart".

Efter som värmen inte riktigt kommit än, så kan röding fortfarande flugfiskas flitigt där en utav gästerna fångade en röding i V-Rotsjön på 1,2 kg på rocken som redan har börjat kläcka i Rotsjöarna. 
Och 2st kilos harrar har fångats i Rövran på spinn samt några mindre öringar på fluga, där en av gästerna nästa höll på att trampa på en öring med storlek upp mot 2 kilot. I Storsjön har även en öring  på hela 2,8 kg fångats som är den största öringen hittils.

Jag måste bara passa på att berätta om björnen som jag fick bromsa för påväg hem från natt fisket. Det var en nästan svart hane som sprang rakt över vägen, knappt 50m från infarten till campen.

Campens nya guide

Hej!! Jag tänkte börja med att pressentera mig som campens guide för denna säsong.Tidigare läste jag på sportiskagymnasiet i Forshaga där jag i 1:an gjorde min praktik här på campen, men eftersom jag sedan många år tillbaka haft stuga här så känner jag till många vatten sen innan.

//Nicklas Hedström


RSS 2.0