Sista inlägget för säsongen 17/9

HIPP HIPP HURRA!!!
Nu är vägen mellan storsjö och Ljungdalen färdig! Och innan snön kommer räknar vägverket med att sträckan mellan campen och butiken i storsjö ska vara färdig. Efter det ska jag hettsa på bosse att sälja taron och köpa en låg sportbil istället så det går snabbare att röra sig runt i området:) 


Nu närmar sig vintern med stormsteg, på dagarna skiner solen och det finns värme i luften. När solen går ner sjunker kvicksilvret fort och vissa dagar får man ta fram fönsterskrapan på morgonen. i morse var det t.ex 5 minus. Huvva!!

Sölvbacka ligger på stabila 10,2 m3/s, och får solen värma upp vattnet under dagen kan man fortfarande ha bra torrflugefiske på harr. Jag var ner igår och fiskade i dammen sista timmen innan det mörkande, i början var det segt, sen sa det pang och harren tog min nymf i nästan varje kast. Får vi bra väder igen snart ska jag ner dit igen:)

Annars är det ganska mycket gäster på campen för tillfället, mest har/fågeljägare dock en och annan harrjägare som satsar på sölvbacka. Själv lyckas jag få mig ut nån gång i veckan och fiska lite, annars har vi börjat förbereda campen för slutet på denna säsong. Nu börjar flugbindarsäsongen snart istället och jag har som mål att binda svarta zonkers och tunga nymfer tills det tar slut på krok.

Vi avslutar med lite höstbilder på området.


Storådörren med lite höstfärger.



Kyrkan och torkande hö.



Här arbetas det på sista sträckan av nya vägen.



En av Micke Kocks spetzjales. Färsk röding med egenstampad pärmos och knantareller



Flatruet med dalsjön långt där nere



Som en spegel.


Nu när säsongen börjar lida mot sitt slut vill vi passa på och tacka alla gäster som besökt oss under sommaren.

Vänliga hälsningar

/Emil, Bosse, Micke, Stefan och Britt

Sportfiskeakademin på besök 4/9

Förra veckan hade vio besök  av Sportfiskeakademins gymnasietvåor, de var här för att lära sig utelivsteknik samt flugfiske i strömmade vatten. Upplägget var att halva klassen vandrade uppe på fjället medans andra halvan bodde på campen och fiskade i Sölvbacka. Under veckan vi vi uppleva de mesta i väderväg, samtidigt som vattennivån sjönk. Trots dessa faktorer så drogs det upp en hel del fisk.

Foto & redigering: Micke kock

Här tillämpas kösystem för att inte fiska sönder ett hett ställe.




När det var paus i fisket passade vi på att vittja fällan i Henån. Eftersom det regnade under veckan steg henån och en hel del fin fisk steg.










Cornelis undervisar uppströms nymffiske för en grupp elever.



Efter det teoretiska momentet följer givetvis det praktiska. Fish on på mitten!


Vi på campen tackar Lilleman, Cornelis, Jocke, Christer samt eleverna för en trevlig vecka. På återseende hoppas vi!

I övrigt så är det lugnt på campen för tillfället, de flesta fiskare har fiskat färdigt för säsongen och nu drar snart harjakten igång!

slut. 


RSS 2.0