070728

Nu har det hänt, jag skrev ju på skoj att jag skulle ta en bamsing. Och tror ni inte på tusan så fick jag en riktigt fin öring på natten mellan 26 och 27 på en stor variant av laxflugan GP. Öringen vägde 3015g och var 70 cm lång, jäklar vilken pjäs. Men det har tagit 7 år också innan det har blivit något. Annars så är vattnet fortfarande lågt och idag har det varit en hel del regnskurar. Men jag tvivlar att det är såpass mycket så det kan bli en förändring i vattennivån. Nu ikväll däremot är det riktigt fint, nästan ingen blåsvind och lätt molnighet.
Lägger ut en bild på vidundret :)
Simma lugnt
image5

070726

Nu är jag tillbaka igen så nu ska ni få höra vad som har hänt de sista dagarna.
Men nu tänkte jag skriva lite om läget. Vattnet i Sölvbacka har de sänkt till 9 kubik, det har regnat lite idag men det är nog inte tillräckligt för att de ska höja vattnet. Öringsfisket på sjön har varit bra i veckan, bra med fisk mellan 1 och 1.5. I Sölvbacka har också fisket varit rätt så bra, sik på drygt 1.7, harr på nästan 8 hekto och 6 st öringar mellan 0.5 och 1.2. Det var in en herre idag som campar nere vid Sölvbacka och han hade tappat en öring som han tippade vägde runt 4, han hade haft öringen alldeles inne vid land men öringen sprattlade till och gick lös.
Surt, man vet ju själv hur glad man skulle bli om man tappade en öring i den storleken.
Sen har det kommit upp en fin röding ur Västra Rotsjön på 1.7, men det är långt ifrån den största i år. Den största rödingen i år vägde 3111 g, faktiskt tagen av samma herre som tog rödingen på 1.7 igår.
I kväll känns luften lite friskare efter regnet idag så det känns som om det skulle kunna vara läge för stor fisk i kväll. Jag själv ska ner till strömmarna i kväll och ta en riktig bamsing :), nej man får väl hoppas att det blir något över huvudtaget.
Det kom en ny praktikant från Forshaga i måndags, Johan Asplund. Han ska vara här i 3 veckor och se hur en slipsten skall dras, eller hur en fluglina skall sträckas.
Igår pajade avloppet i servicehuset, katastrofen var nära. Men nu är det fixat så det är bara resten kvar (skiten).
Det var allt för mig för tillfället.

Simma lugnt.

070719

Vädret fortsätter att vara dåligt, ikväll är det bara 8 grader. Det blåser inte lika mycket nu som det har gjorde tidigare idag. Jag hoppas verkligen att vinden ger sig för det är riktigt trist att fiska i hård västlig vind.
Vi skrev ut en 5 dygnsprognos från smhi igår men vi kunde lika gärna spå i en kaffekopp för det var inte mycket som stämde. Men det är ju så i dalgångar nära fjällen, det är svårt att säga hur vädret blir från dag till dag.
Vattnet i Sölvbacka fortsätter att sjunka, nu ligger det på 13 kubik. Jag hoppas att det inte sjunker mer för jag tycker att fisket blir skyggare då.
Tandån fortsätter att producera, idag fick ett gäng en harr på 1.1 där. Idag fick vi ett nytt bastuaggregat installerat och det var ju bra att vi fick ordning på den.

Skitfiske, petri heil och allt vad man säger.


070717

Nu är vädret inte lika bra som det var i slutet av förra veckan, det är igenmulet och det småskvätter lite då och då.
Vattnet i Sölvbacka sänkte de till 15 kubik igår, fisket påverkas inte så mycket på en sådan sänkning så det är bara att köra på.
Igår togs det en öring på 1.1 och en riktigt stor gädda på 7.8 i Storsjön.
Nu börjar man så smått att känna suget på fisket efter vandrande öring, de första öringarna som ska vandra upp i Skärkån går upp runt den 20 juli så ett bra tips är att fiska vid Skärkans utlopp i Oshån.
Har även fått in rapporter om att stor öring har visat sig i Sölvbacka.
Tandån fortsätter att vara bra trots vädret och det är ju roligt.

Skit fiske


070713

Tio husvagnar och sju mygg...men däremot knott, knott och åter knott.
Vädret har idag varit riktigt varierat, från morgonen var det varmt och soligt som sedan vid 1 snåret övergick till spöregn. Nu ikväll  luktar det fisk i luften, solen skiner igenom molnen, tempen är 14 grader och det blåser en lätt bris från sydöst. Vattennivån i Sölvbacka ligger på 20 kubik, helt perfekt med andra ord.
I veckan har vi Täbygänget här, i år är de 12 stycken. De har fiskat runt om i hela området men rapporter om riktigt stor fisk har uteblivit, de brukar mörka ända fram till att de ska åka, så imorgon får vi väl veta hur det har gått.
Just nu har vi också 3 personer från SportfiskeAkademin i Forshaga (min gamla skola) här på campen. Det är Peter Belin som gästspelar här på campen för 14:e året i rad och sedan två praktikanter, Daniel Schlag från KY-utbildningen och Jonas Malmberg från gymnasiet. De sköter sig rätt OK allihop, särskilt Peter!
Åter till väsentligheterna, fisket har varit lite sisådär i veckan. Det har tagits en stor harr i Storån som verkar vara det bästa vattnet i år, harren vägde 1371 så det är bara att gratulera. Det har tagits ett tiotal harrar mellan 1 och 1.4  och det är ju kanon.
Årets rookie är Tandån som är öppen för fiske för de som bor på campen, den har verkligen varit bra i år. Det har tagits väldigt många harrar mellan 37 och 48 cm och i Tandån är det även c&r.
I veckan har vi haft 2 st flugfiskekurser som gick riktigt bra, en annan positiv grej är att det är mycket mer damer som går kurserna i år än tidigare och det är skoj. Damerna är mycket lättare att lära för herrarna är så tjuriga :).
Jag och Daniel var och hämtade ännu en upphittad båt som låg vid Holmtjärn. 
Fisket har hittils varit precis tvärtemot fjolåret, om man ser på fångad harr och öring. Ifjol togs det fler stora öringar än harrar men i år är det egentligen bara stor harr som har tagits, så nu väntar jag på den första riktigt stora öringen.
Och nu ska vi också fixa bastun så nu kommer inte bara fisket att vara hett, utan även bastun.

Skitfiske !!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0