070713

Tio husvagnar och sju mygg...men däremot knott, knott och åter knott.
Vädret har idag varit riktigt varierat, från morgonen var det varmt och soligt som sedan vid 1 snåret övergick till spöregn. Nu ikväll  luktar det fisk i luften, solen skiner igenom molnen, tempen är 14 grader och det blåser en lätt bris från sydöst. Vattennivån i Sölvbacka ligger på 20 kubik, helt perfekt med andra ord.
I veckan har vi Täbygänget här, i år är de 12 stycken. De har fiskat runt om i hela området men rapporter om riktigt stor fisk har uteblivit, de brukar mörka ända fram till att de ska åka, så imorgon får vi väl veta hur det har gått.
Just nu har vi också 3 personer från SportfiskeAkademin i Forshaga (min gamla skola) här på campen. Det är Peter Belin som gästspelar här på campen för 14:e året i rad och sedan två praktikanter, Daniel Schlag från KY-utbildningen och Jonas Malmberg från gymnasiet. De sköter sig rätt OK allihop, särskilt Peter!
Åter till väsentligheterna, fisket har varit lite sisådär i veckan. Det har tagits en stor harr i Storån som verkar vara det bästa vattnet i år, harren vägde 1371 så det är bara att gratulera. Det har tagits ett tiotal harrar mellan 1 och 1.4  och det är ju kanon.
Årets rookie är Tandån som är öppen för fiske för de som bor på campen, den har verkligen varit bra i år. Det har tagits väldigt många harrar mellan 37 och 48 cm och i Tandån är det även c&r.
I veckan har vi haft 2 st flugfiskekurser som gick riktigt bra, en annan positiv grej är att det är mycket mer damer som går kurserna i år än tidigare och det är skoj. Damerna är mycket lättare att lära för herrarna är så tjuriga :).
Jag och Daniel var och hämtade ännu en upphittad båt som låg vid Holmtjärn. 
Fisket har hittils varit precis tvärtemot fjolåret, om man ser på fångad harr och öring. Ifjol togs det fler stora öringar än harrar men i år är det egentligen bara stor harr som har tagits, så nu väntar jag på den första riktigt stora öringen.
Och nu ska vi också fixa bastun så nu kommer inte bara fisket att vara hett, utan även bastun.

Skitfiske !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0