070920

Nu är det en månad sen jag skrev något så nu kanske det är dags att jag gör det , eller vad tror ni :).
Vädret idag är kanon med stora bokstäver, sjön ligger blank nedanför campen. Men det börjar bli kallt, igår natt var det 9 minus i Ljungdalen och det är vita fjäll man ser när man tittar sig omkring. Så det är väl inte länge förrän den förbannade vintern är här.
Som ni kanske har sett så ligger det en bild på en stor öring ute på våran hemsida, inte min alltså :)).
Det var fyra herrar från Flen som var här i slutet av augusti, den yngre av dessa herrar lyckades att kroka en öring som var 78 lång och vägde 5,5. Det är den näst största öringen sen 1993 som vi har bild på så det var en riktigt stor fisk.
Den i september togs det en fin öring på Storsjön, den vägde drygt 1.9 och det är en av de större öringarna som har tagits på Storsjön i år.
Förra veckan togs det två fina Rödingar på både västra och mellersta Rotsjön, bägge över 2.
Vi har även haft hela årskurs 2 från Sportfiskeakademin här i en vecka, de hade rätt så bra fiske i Sölvbacka.
De delade upp klassen i två så ett gäng gick upp till området runt Orrknipparna, medans det andra gänget var här nere och hade andra aktiviteter.
Jag får inte glömma att berätta att det togs en väldigt fin Gädda i slutet av förra veckan, det var en polsk herre som lyckades ta en på 10,3 och i år har det inte tagits en så stor Gädda på spö så det var ju roligt.
Just nu är vi i full gång med att ställa i ordning inför vintern, fiskarna lyser med sin frånvaro. De ända som bor här nu är harjägare och vägarbetare.
Nej nu ska jag ta fram snöskyffeln.

Ma råkes

RSS 2.0