Fångstjournalen

 

Harr på 1,5 kg

Johan Mesch fångade denna groteska harr i den smala ån Henån 8/7 på 1,5kg 55cm. Stor harr simmar inte sällan i små vatten! Stort grattis!
 

8,5 kubik i Sölvbacka

 
http://login.vattenreglering.se/vattenforing_pub.asp?screen_height=768#ljungan

Harr på !360

Robin Niemeijer med harr på 1360 g 54 cm fångad på en E12:a (torrfluga) i V-Sätertjärn! 26/7. Nästa dag fångade Robin en nästan exakt lika stor harr och det var inte samma fisk! Jag kan tillägga att han även fångade 5 harrar runt 8hg.  
 

Björn i västra sätertjärn!

Här är en liten historia från praktikanten Robin som gör sin tre veckors praktik här på campen.

Igår så bestämde jag mig för att åka till västra sätertjärn, i hopp om att komma i kontakt med den stora harren som ska finnas i sjön. När jag kommer ner till och sjön så vakar det fin fisk lite här och var. Efter att ha landat en harr på cirka 5 hg så tar jag det lite lugnt, jag har då fiskat i cirka två timmar och det börjar mörkna i den lilla skogstjärnen. Jag tog något kast och slängde blicken på strandkanten en bit bort, och helt plötsligt så ser jag en stor björn! 
Jag kunde knappt tro mina ögon, halvt panikslagen så bestämde jag mig att ro tillbaka! Och som tur var så befann sig björnen på andra sidan tjärnen. När jag slutligen klev i land och satt fast båten så befann sig björnen fortfarande synlig på andra sidan tjärnen! 
Och att jag hade cyklat till tjärnen gjorde inte saken bättre! Av rent adrenalin så gick det riktigt fort på vägen hem! 
Det var en otroligt upplevelse, men jag vill inte uppleva samma sak igen när man är ensam mitt ute i ingenstans!

Röding och Harrfiske!

 
 
 
 
 
För några dagar sedan bar de iväg till Björnåbergstjärn för att pröva på om Rödingarna var huggvilliga. Vilket visade sig att stämma, efter en halvtimmes fiske smäller den första rödingen på Rantalas fluga, och sedan efter en stunds väntan en till i 3-4 hg klassen.! Harren fångades i Abborsjön! 47 cm! /Nicklas och Rantala

Lågvatten i Sölvbacka

 

Harr från Sölvbacka

Här är en bild från senaste flugfiskeskolan arrangerad av Loa Andersson och Krsitian Rantala!
Harren var på 30 cm och fångades av Agneta Engström "hennes största på fluga" Då indikatorn sköts ner under ytan satt mothugget perfekt. Grattis!
 
 

Öring 3,2 kg

I morse lyckades Jimmy Ahlm fånga denna öring på 3,2 kg 70 cm efter en kvarts fiske i Björnsjön! Fisken tog på en streamer som roddes bakom båten.  
 

Rövran leverera!

 

RSS 2.0