Bättre sent än aldrig

This is Robban calling, ja nu har det gått ett antal veckor sen vi stängde butiken för detta år. Det har hänt en del med vädret sen vi stängde den 25 september som ni har sett på Britts tidigare inlägg, som exempel så har jag själv varit ute och kört skoter !!!!. Hemma i Oviken är det visserligen fortfarande rätt snöfritt men det räcker att man åker någon mil efter Persåsvägen så är det annat.
Som ni kanske förstår så har vi bytt chaufför igen, Emil drog till Umeå för att studera så nu är jag tillbaka i förarstolen.
Kan ju berätta att sista helgen som det var öppet på campen så hade vi några personer från Täby sportfiskeklubb på besök, och trots det tjuriga vädret så hade de ett fantastiskt harrfiske i sölvbacka. Vad säger man om 40 harrar över minimimått varav 7 över 40 och en topp på 43 och tro det eller ej de flesta tog på torrt.
Och med tanke på snötillgången så är det väl bara en tidsfråga innan våran vän Herr Steinbach rullar in i Storsjö med sina hundar.
Men nu väntar man på 15 november och rödingsfiske och då ska ni se att det kommer ett nytt inlägg, sitter och smider planer för hur man skall lura dessa vitprickiga rackare.

Här är vi i full fart med att plocka upp röding för utsättning.Och här ser ni hur slitsamt det kan vara, en som jobbar medans de andra tittar på ;).  På bild, Robban, Stefan och våran trogne medhjälpare Hasse B

Och här kan man se hur det går till när vi plockar upp fisk för utsättning, en sliter och tre tittar på ;)
På bilden kan vi se Robban Stefan och våran trogne med hjälpare Hasse B

Ja och så här ser rödingarna ut.

Och så här ser rödingarna ut när de släpps ut i det fria.

Ja vad säger man.... fotografen förstod inte riktigt åt vilket håll kameran skulle peka och därav detta fantastiska kort.

Ja vad säger man.... fotografen förstod inte riktigt åt vilket håll kameran skulle peka, därav denna fantastiska bild av Bos... nej jag menar fotografens handflata.

Man har svårt att tro att detta kort är taget den 15 Oktober, men så här mycket snö är det bitvis.

Det är svårt att tro att det är den 15 oktober, men så här ser det ut bitvis.
Jag får tacka för mig för nu så återkommer jag när jag har haft rödingspremier, nu ska jag ut och dräpa en Järpe.
/Robban

Sista båten upp...

 

Fortfarande lite pyssel på Campen innan vinter tar sitt stadiga grepp om Storsjö.

Stefan ser till att den sista båten tas upp innan isen lägger sig..

 

...allt medan Micke övervakar och kommer med goda råd.



 



Nu dröjer det inte länge förrän vi skymtar första skotern utanför bryggorna...

 

 

 

Himmlen över Campen varnar om mer snöööö...

 

 

Och DU..SE UPP för renar efter vägen!!!!

 

 

.....eller Maltcheck

 

Britt

 

 

 

 


RSS 2.0