Snart är sommaren här!?

Gutedan

Här kan man se vattenståndet i Gutedan (Sölvbacka,Ljungan) som för 2 dagar sedan rann 167 kubik. Vilket syns på gräset till höger. Enligt gäster har den ström levande fiskens maginnehåll bestått till stor del utav av daggmask som spolats ned pga vattenståndet. Nu håller ljungans vattenstånd på att stabiliserat sig till det normala, och kommer förmodligen att vara fiskbart redan i morgon, som tidigare nästan varit ofiskad. Vädret har varit lite oroligt en tid men kommer förmodligen att bli mer stabilt och konstant efter midsommar när varm och kall luft "blandats klart".

Efter som värmen inte riktigt kommit än, så kan röding fortfarande flugfiskas flitigt där en utav gästerna fångade en röding i V-Rotsjön på 1,2 kg på rocken som redan har börjat kläcka i Rotsjöarna. 
Och 2st kilos harrar har fångats i Rövran på spinn samt några mindre öringar på fluga, där en av gästerna nästa höll på att trampa på en öring med storlek upp mot 2 kilot. I Storsjön har även en öring  på hela 2,8 kg fångats som är den största öringen hittils.

Jag måste bara passa på att berätta om björnen som jag fick bromsa för påväg hem från natt fisket. Det var en nästan svart hane som sprang rakt över vägen, knappt 50m från infarten till campen.

Kommentarer
Postat av: tomas andersson

Vilken nivå/flöde anser du vara idealet i Sölvbacka/Ljungan?



/Tomas

2011-06-21 @ 11:58:33
Postat av: Anonym

gjärna under 50 men hälst under 40 kubik.

2011-06-21 @ 16:52:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0