Alexander Larsson 1,6 kg

 
Denna vackra skapelse på 1, 6 kg fångades i Sölvbacka på torrt.
En kort stund senare fångade Alexander en öring på torrfluga på 1,2 kg unifär på samma ställe.
Torrfluge fisket har verkligen kommit i gång! Men det gäller att pricka kläckningarna, vissa lyckas och andra inte. Men en sak som är säker, det är att rocken kläckningarna  inte är över eftersom kläckningarna är utdragna och hitils lokala.
 

Kommentarer
Postat av: Johan Hedberg

Grattis! Ser ut som samma ställe jag tog min, det lustiga är att jag kastade på en lika stor fisk strax efter min 1,9 kg:s!!! Kanske var det den du håller upp? Hur lång var den? Ser inte ut att vara sent på kvällen?

2012-07-16 @ 23:33:47
Postat av: Alex

Tack! Fisken var igång emmellan skurarna under hela dagen. Mätte tyvärr aldrig fisken. Såg att du valde att bonka din fisk. Vill du ta upp matfisk så släpp hellre tillbaka ut fiskarna du får i strömmen och ta de i sjöarna där de stödutsätter så kan fisket bli ännu bättre däruppe. Skitfiske!

2012-07-23 @ 14:13:28
Postat av: Alex

Tack! Fisken var igång emmellan skurarna under hela dagen. Mätte tyvärr aldrig fisken. Såg att du valde att bonka din fisk. Vill du ta upp matfisk så släpp hellre tillbaka ut fiskarna du får i strömmen och ta de i sjöarna där de stödutsätter så kan fisket bli ännu bättre däruppe. Skitfiske!

2012-07-23 @ 14:13:36
Postat av: Johan Hedberg

Hej!

Har varit där och fiskat sedan jag var typ 10 år. Vi tältar och fiskar ganska intensivt under våra besök. Jag utför C&R på i princip allt som jag får. Det var den enda fisken som jag tog upp på hela resan. Jag försöker påverka alla mina vänner som är med mig och fiskar att tänka ekologiskt. Och det är bra att du gör det också, försöker påverka andra alltså.:-) Jag brukar prata med folk som jag träffar vid strömmen som fiskar med elritsa och som kastar upp allt de får på land. Jag känner alla däruppe och de som jobbar på campen känner mig väl och de vet att jag sköter mitt fiske på ett bra och hållbart sätt. Hade jag fått denna fisk i början på resan hade den alla gånger fått gå tillbaka precis som alla andra. Det var så att jag hade lovat mina två döttrar en fisk att ta med hem, fisket hade varit trögt dagarna innan och jag skulle åka hem morgonen efter. Sent på kvällen fick jag den så jag vågade inte chansa, jag fick ju siken senare men, den är inte lika god! Vi hade en fantastisk måltid på 6 personer och varenda bit gick åt. Man får lite dåligt samvete men jag har räddat klart fler kilon från döden.

2012-07-26 @ 16:41:23
Postat av: Alex

Kul att fisken kom till glädje! Precis som du har jag svårt att hålla tyst ;) (bra!!) Men det är ju ingen ide att hugga på de som föregår med gott exempel.

Grattis till den fina fisken och fortsätt att jobba för levande vatten!!

2012-07-27 @ 12:10:44
Postat av: Johan Hedberg

Kunde väl inte du veta ;-)! Åker upp i augusti igen och jag kan lova att ingen storöring åker med mig hem! Säger man inget så kan ingenting förändras heller, då påverkas inget. Men i ett större ekologiskt perspektiv så är det bättre att ta egen fisk än att äta fisk som fiskats i Sverige, som sedan skeppas till Holland för tillverkning och nedfrysning och sedan till Kina för att paketeras (fiskpinnar). Inte nog med det, sedan skeppas till det till Sverige för försäljning. Om man tänker så om fiskförsäljning så kommer inte Jordens vatten överleva i många hundra år till. Men i det lilla perspektivet så är det bra att inte ta mer än till att smaka om bestånden skall vara fortsatt goda. Jag röstar för hårdare regler i sådana här frågor! Ha det bra!

Mvh Johan

2012-07-28 @ 22:41:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0