Mycket harr men få fiskare.

Trots att även spetemper har varit regnigt med en del kyla, så har det fångats en del fin harr. Det intressanta är att flesta harrar har fångats på torrfluga. Kläckningarna har inte varit i någon omfattning men mycket döda insekter har blivit mat åt strömmarnas harrar.
´
Guy från Täby fångade för några veckor sen en harr på 1,1kg i sölvbacka, stort grattis!
 
Thomas Jonsson en erfaren flugfiskare guidade sin bror Kenneth Jonsson som alldrig flugfiskat i rövran till denna harr på 8hg. Harren lyckdes han fånga på första kastet efter ha bytit till en geting imitation som fiskades torrt, han fångade också en öring på 6hg en stud senare, som naturligtvis återutsattes. Till råga på allt fångade Thomas ett flertal harra på samma fluga varav två stycken var på halvkilot. Thomas tappade tyvärr en mycket stor harr som kom mot getingen med en rejäl plog men efter några knyck så lossnade den, han uppskattade fisken till att väga upp mot 1,5kg vilket inte alls omöjligt i tanke på vilka harrar man fått höra om i under sommaren i rövran.

Bröderna Jansson besökte även sölvbacka för en dags fiske med ett 30-tal landade harrar, där största låg på halvkilot. Dock vände störe fiskar under flugan alldeles uppe vid ytan.
öThomas såg ett sambandet mellen de större fiskarna både fångade och tappade. Alla större fiskar gick i bakvattnet både i sölvbacka och rövran. Det kan bero på att det blir stora ansamlingara av döda och i fallande land insekter. Speciellt i virvlarna som bildas är det extra mycket insekter eftersom insekterna där blir mer sentrerade.
När det gäller kläckningar under sommaren så brukar inte insekterna fastna i bakvattnet utan flyger förhoppningsvis iväg innan de fastnar i bakvattnet, de som hamnar där är istället skalen från det som kläckts samt ifallande insketer    

//Tack så mkt för bilden  

Kenneth jansson med harr på 8h rövran

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0