Röding fisket håller sig bra!

Då var det dags att uppdatera dom senaste fiske nyheterna: Mats Sjöqvist var in till campen efter en lång dags fiske på Björnsjön. Han visade upp dagens fångst på mobilen vilket var en mycket grann öring, där vi båda tippade på ca 3 kg, förmodligen den största som fångats i år. Men när han höll upp mobilen skakade han så otroligt mycket att jag blev tvungen att fråga vad som hänt. Då hade han tydligen tappat en fisk som förmodligen vägde det dubbla alltså uppemot 5-6 kilo, som han både hade haft intill båten och sett göra ett rejält språng upp ovanför vattenytan. Han hade dessutom fiskat med streamer hela dagen. Vi kommer förhoppningsvis att återkomma med en bild på den ”lilla” öringen.

En annan rolig händelse på campen var när Lennart Skoog, som länge fiskat i området kom in här om kvällen med tre vackra rödingar från mellersta Rotsjön. 500g, 14000g, och 16000g. Där alla tre fångades på Långedrag.

Igår kom det även in ett par som hade haft ett fint torr flugfiske efter röding i en liten tjärn på kvällen innan. Det gjorde mig extra glad eftersom man kan motbevisa dom som säger att det är för sent att fiska röding med torrt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0