Höstbonanza och Flash Gordon slår till! 31/7

Bloggen har inte uppdaterats de sista dagarna pga oroligt väder vid campen. När åskan går måste vi stänga av datorn och dra ur kortläsaren så inte allt flyger i luften när blixten slår ner.

Vädret under veckan har varit extremt varmt och kvavt, med lokala skyfall och en hel del åska i luften. Sölvbacka ligger nu på 9,8 m3/s. Förmodligen kommer det att sjunka undan ytterligare eftersom sjön också har en ganska låg vattennivå. Fisket har den sista tiden varit bäst under kväll/natt, samt efter regnskurar då det kan börja kläcka nattsländor.

Ett gäng som var ner och fiskade i sölvbacka 23/7 lyckades fånga 2 öringar över 3,5 kilo! Den största vägde 3,9 kg och togs på wobbler, medans den "mindre" vägde 3,75 kg och togs på fluga. Hatten av för Christian och co, ni hade ett sjukt bra fiske



Tre fina öringar från Sölvbacka. De två största på 3,9 kg & 3,75 kg.

Ett trevligt par som heter sussi och peter är uppe hos oss för första gången nu, de har haft kalasfiske några dagar. Som tur är har sussi en egen blogg där hon skriver flitigt och lägger uppe bra bilder, smart som jag är länkar jag den så slipper jag skriva mer idag:)

http://schatzisfiske.blogg.se/



Sussi med en 1,4 kg öring från Skärkan uppströms Dalsjön.



Peter hade kontakt med en av sölvbackas riktigt stor öringar under nattfiske, tyvärr släppte fisken lite för tidigt.


Jag avslutar veckans bloggande med två bilder från min och robbans fisketur till robbans hemliga ställen runt om hans boning. Vi kan verka oseriösa på bilderna men vi fiskade hela nätterna igen utan bättre kontakt med de större pjäserna.



En trött kämpe näckar i vadarna.



Luslinsen poserar med sin ombyggda enhandsspö förlängd med en tvåhandsbutt. Tyvärr håll inte spöet för trycket och var tvunget att lagas med silvertejp. Robban säger att det funkar stabilt!

end transmission.

Kommentarer
Postat av: Sussi Stridh

Det är mycket tack vare dig, Emil, som vi haft toppen fiske.. vi ser nu fram emot kvällens äventyr, vi skaffar silvertejp men näck i vadarna tror jag vi hoppar nu när det är kallare ute!! ;0)

2008-08-01 @ 11:15:01
URL: http://schatzisfiske.blogg.se/
Postat av: Johan

Hur fan kan man ta upp och rensa 3 stora öringar kring 3 kilo när man har en kamera med sig, brist på respekt och förståelse för ekologiskt fiske! Skärpning.

2011-06-23 @ 21:38:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0