Ruskväder = Öringväder 6/8

Nu har högtrycket passerat förbi Storsjö och dagen efter föll temperaturen till 12 C och regn. Efter att ha regnat konstant i 14 timmar slutande regnet, dock ligger kylan kvar i luften och de senaste nätterna har tempen legat kring 3-5 C.

     P.g.a regnet steg sölvbacka från 8,5 m3/s till 17 m3/s, och dagen efter låg flödet på 41 m3/s. Nu har det landat på 23 m3/s och kommer förmodligen att sjunka under de närmaste dagarna.

Brorsan och hans vapendragare är uppe och hälsar på sen några dagar nu, självklart var vi ute när det regnade/blåste under natten mot söndag. Sent på natten small det på en öring vid nacken nedströms pegeln, och efter lite bök och stök landade Härnösandsmannen Andreas en öring på 1,4 kg.

Nu har det även börjat ramla in rapporter av folk som sett stora öringar hoppa i sölvbacka strömmar. Ett säkert hösttecken som ska fiskas hårt på:)




Den som härjar i bäckmörker med svarta streamers kan bli rikligt belönad.

Vi har dessutom fångat vår första Henåöring i fällan, 1,95 kg och 55 cm lång. Fisken påbörjade sin lekvandring när vattennivån steg pga regnet.

Nu går jag på semester(även om jag inte är värd det), jag ska till Norge och fiska lax i gaula med robban.

Tight Lines


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0